Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de lekkerste honingsoorten van Nederlandse bodem?

Veel honing die je online kan krijgen worden geïmporteerd uit andere landen. Zo komt bijvoorbeeld de woudhoning uit Spanje en komt eucalyptushoning veelal uit Zuid-Amerika. Ben je nu opzoek naar een echte Nederlandse honingsoort om ook bij te dragen aan de Nederlandse natuur en de imkers die wij in grote getalen hebben? Dan zijn er enkele soorten die voor jou misschien interessant zijn. Deze soorten honing worden verder in dit artikel besproken.

Waarom Nederlandse honing kopen?

Je kunt verschillende soorten honing uit andere landen krijgen, maar bepaalde honingsoorten uit Nederland brengen bepaalde voordelen met zich mee. Ten eerste help je de imkers uit Nederland door honing te kopen van hun. Hiermee zorg je ervoor dat de imkers en bijen productief blijven en ben je dus indirect ook goed bezig voor de natuur. Verder kunnen bepaalde honingsoorten uit Nederland, zoals bloemenhoning, helpen tegen hooikoorts. Tevens zijn Nederlandse honingen onbewerkt en dus puur en zijn er geen toevoegingen aanwezig.  

Lekkere lindehoning voor in de thee

Zoek je een lekkere honing voor in de thee? Dan is de lindehoning zeker een aanrader. Dit is een aanrader, omdat lindehoning een zoete en mint achtige smaak heeft. Verder is de lindehoning zeer vloeibaar en heeft het en een geelgroene en donkere kleur. Deze honing komt van de zogenaamde lindeboom en die heb je misschien wel zelf in de voor- of achtertuin staan. Tot slot is deze honing ook nog gezond door de mooie eigenschappen die het bevat en kan het helpen tegen stress, verkoudheid en problemen aan de luchtwegen.  

Heidehoning is erg gezond!

Zoek je een lekkere honing voor op de boterham of op een cracker? Dan is de heidehoning een aanrader. Deze heidehoning heeft een pittige en kruidige smaak die door honingliefhebbers als zeer krachtig wordt ervaren. Deze honing is zeer beperkt te krijgen en wordt echt gezien als een delicatesse. Deze honing is een stuk minder vloeibaar dan de lindehoning en dat zorgt ervoor dat je een stevige laag kan plaatsen op je boterham.  Als je gezonde honing zoekt is heidehoning ook zeker een aanrader. Dit komt omdat deze honing veel mineralen bevat en ook veel antioxidanten heeft. Dit geeft als voordelen dat het goed is tegen verkoudheidsproblemen als keelpijn, hoesten en andere luchtwegproblemen.

De meest verkochte bloemenhoning

Een zeer populaire soort honing is de bloemenhoning. Dit komt omdat deze honing heerlijk is voor in de thee of in de yoghurt en deze honing bevat vele vitaminen en mineralen. Ook verschilt de smaak van deze honing veel. Dit komt omdat er bloemen bloeien in de lente en in de zomer. Deze twee verschillende periodes brengen ook andere smaken met zich mee. Tot slot is deze honing ook mooi te combineren met propoplis. Propolis is een product dat de afgelopen jaren onder de aandacht is gekomen door haar vele gezonde voordelen.