Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Waarom een vlaggenmast kopen?

Vlaggenmasten worden al eeuwen gebruikt, een vlag is een vorm van respect dat getoond wordt bij anderen. Als je bij jouw bedrijf een vlag plaatst dan toont het aan dat er een bedrijf gevestigd is met een goede traditie. Steeds meer bedrijven gebruiken vlaggen met hun logo erop om hun bedrijf zichtbaar te maken.

Soorten vlaggenmasten

Er bestaan verschillende soorten vlaggenmasten. De eerste vlaggenmasten waren van hout, deze werden gemaakt van één bepaalde soort hout en waren daarom ook duur. Nu worden de vlaggenmasten ook gemaakt van aluminium en polyester.

Aluminium vlaggenmasten zijn conisch, ze zijn dus boven- en onderaan even breed. Deze soort vlaggenmast hoef je niet te onderhouden en kan geleverd worden in elk gewenste RAL-kleur.

Polyester vlaggenmasten beschikken over een gladde en vuilafstotende laag, deze zijn ook beschikbaar in de RAL-kleuren. De polyester vlaggenmasten zijn zeer sterk en erg licht van gewicht. Dit is vooral een goedkopere optie.

Hijsmethoden

De meeste vlaggenmasten hebben vaak een katrol aan de mastknop en een kikker onderaan om de vlaggenlijn vast te kunnen maken. De vlaggenlijn maken ze vast aan een oogje bovenaan de lijn die zich onder de vlag bevindt. Wat een nadeel is, is dat de vlaggenlijn hierdoor tegen de mast zal tikken, dit ervaren veel mensen als een irritant geluid.

Rekening houden

Als je ervoor kiest om een vlaggenmast aan te kopen dan moet je natuurlijk rekening houden met het budget dat je hebt vrijgemaakt voor de vlaggenmast. Je moet ook voordat je een vlaggenmast gaat kopen rekening houden met de locatie waar je de vlaggenmast wilt plaatsen.

Plaatsing van de vlaggenmast

Je kan een vlaggenmast op verschillende manieren plaatsen. Er bestaan binnen het monteren van de vlaggenmast 3 diverse manieren.

De eerste methode is in een grondbuis: Als je de vlaggenmast in een grondbuis wilt plaatsen dan schuif je de mast in een koker, de koker moet ongeveer 1 meter in de grond gegraven zijn.

De tweede methode is met een kantelvoet of kantelanker: Bij deze methode wordt de vlaggenmast op een betonnen ondersteuning geplaatst en met stelmoeren vastgezet. Deze methode geeft het voordeel dat je de vlaggenmast volledig kan kantelen en de volle lengte boven de grond uitsteekt.

De derde methode is de val- of muurbeugel: Het komt vaak voor bij de meeste huizen die geen voortuin hebben dat de vlaggenstok onder een hoek tegen de muur wordt geplaatst. Hier wordt de vlaggenmast geplaatst met een valbeugel. Als je de vlaggenmast aan de muur wilt vestigen dan moet je gebruik maken van muurbeugels.

https://deriemasten.nl/vlaggenmasten/