Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een nieuwe soundbar

Waarom zou u een soundbar moeten kopen?

Soundbars zijn een geweldige eerste stap richting een echte home cinema. Ze zijn compact, makkelijk in te stellen en hebben een veel beter geluid dan de gemiddelde televisie. Echt waar, speakers van een tv zijn over het algemeen echt slecht.

Het kwaliteitsspectrum van een soundbar varieert van basisverbeteringen van de lage tonen en het algemene geluidsbeeld tot het kamervullende geluid dat u mag verwachten van een traditioneler home-cinema-systeem (een systeem met bedrade luidsprekers en een speciale ontvanger).

Het maakt eigenlijk niet uit wat u kijkt of luistert, een soundbar zal uw kijkervaring een stuk aangenamer maken.

Is een subwoofer nodig?

Als u een soundbar gaan aanschaffen, raden wij het zeker aan om er een subwoofer bij te nemen. Ze zijn vaak aan de dure kant, maar met een goede soundbar aanbieding kunt u er vaak snel op besparen.

Het nadeel aan een subwoofer is wel dat u er wat extra ruimte voor nodig heeft. Subwoofers kunnen overal in uw kamer geplaatst worden, zo lang de afstand van de kabel het trekt.

Surround sound

Surround sound betekent eigenlijk precies wat het zegt; u wordt omsingeld door het geluid van meerdere speakers die in de kamer staan. Dit geeft uw kijkervaring een flinke boost wanneer u in een spannende scene zit van uw favoriete film of serie.

Extra functies

Veel soundbars zijn voorzien van slimme assistenten, multi-room audio connectiviteit, en andere toeters en bellen. Als u al een slimme assistent hebt waar u dol op bent (Alexa, Google Assistant, of Siri), houd daar dan rekening mee bij het winkelen voor een nieuwe soundbar. Misschien hebt u geen slimme luidspreker in uw woonkamer nodig als u in plaats daarvan een slimme soundbar krijgt. Omgekeerd, als u die functies niet wilt, kunt u wat geld besparen door soundbars met al die fancy dingen te vermijden.