Holland winkelt
Image default
Zakelijk

Voordelig wijn inkopen doen

Chardonnay is een witte wijn die goed te combineren is met verschillende gerechten. Hieronder staan enkele suggesties van gerechten die goed samengaan met Chardonnay: Aardappelsalade (geconcentreerde smaak), Aardappelschotel met ansjovis, Asperges met zalm, Gamba’s, Inktvis, Kalfsoester Gebakken of gegrilde tong Gebakken of gegrilde tonijn Gegrilde heilbot, Kip met ananas, ParelhoenSnoek met witte boter Tamme eend Tarbot, ZeewolfKalfslever met uienKreeft (wijn dient dan wel houtrijping te hebben gehad), Sashimi, Schouderkarbonade, Varkensrollade, Vitello tonnato, Gerookte zalm, Gegrilde kip, Pasta carbonara, Brie of camembertWitte kazen zoals geitenkaas. Het is belangrijk om te onthouden dat de smaak van Chardonnay kan variëren afhankelijk van de regio waar de wijn vandaan komt en of de wijn wel of niet op hout gerijpt is. Een vollere Chardonnay gaat bijvoorbeeld goed samen met vette en romige gerechten, terwijl een Chardonnay zonder hout beter past bij lichtere gerechten.

Pinot Grigio is een witte wijn die goed te combineren is met verschillende gerechten. Hieronder staan enkele suggesties van gerechten die goed samengaan met Pinot Grigio:Lichte visgerechten zoals kabeljauw, schol en tong, Gegrilde of gebakken zalm, Sushi, Krabkoekjes, Visgerechten met een pittige sausAziatische gerechten zoals sushi en andere gerechten met een pittige of kruidige smaakGroentegerechten zoals salades, asperges, artisjokken en gegrilde groenten, Pasta’s met lichte sauzen zoals pesto, tomatensaus of roomsausKip- of varkensgerechten zoals kippenborst, kippenpootjes, varkenshaasje of varkensrollade. Pinot Grigio is een lichte wijn met een fris zuurgehalte en citrus smaken, waardoor het goed past bij zomerse gerechten. Het is een allemansvriend die makkelijk te drinken is en goed past bij lichte gerechten zoals vis en groenten. De wat rijkere Pinot Grigio’s passen goed bij lichtere vleesgerechten en gevogelte, zoals kip of varkenshaasje. Pinot Grigio uit Friuli en Veneto hebben verschillende smaken en passen bij verschillende gerechten. Het is belangrijk om te onthouden dat de smaak van Pinot Grigio kan variëren afhankelijk van de regio waar de wijn vandaan komt.

Sauvignon Blanc is een witte wijn die goed te combineren is met verschillende gerechten. Hieronder staan enkele suggesties van gerechten die goed samengaan met Sauvignon Blanc:Vegetarische gerechten zoals salades, groenten en pasta’s, Visgerechten zoals zalm, tonijn, schelpdieren en sushi, Aziatische gerechten zoals sushi, curry’s en gerechten met gember en korianderGerechten met tomaten zoals gazpacho en tomatensaladeGerechten met geitenkaas zoals salades en quichesGerechten met kip zoals gegrilde kip en kippenborstGerechten met kruiden zoals basilicum, tijm en oregano. Sauvignon Blanc heeft een frisse smaak met hints van fruit, een redelijke zuurgraad en kruidige invloeden. De wijn past goed bij lichte gerechten zoals salades en visgerechten, maar kan ook goed samengaan met gerechten met kruiden en tomaten. Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland gaat vaak goed samen met asperges of artisjok en kruidige gerechten, terwijl Sauvignon Blanc uit warmere wijnstreken goed past bij kruidige gerechten, gegrilde kip of gegrilde groenten. Het is belangrijk om te onthouden dat de smaak van Sauvignon Blanc kan variëren afhankelijk van de regio waar de wijn vandaan komt.

https://www.dewijnrebel.nl/