Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Zijn anti-kerntrekmaatregelen nodig om jouw huis te beveiligen?

Criminelen en inbrekers worden steeds slimmer, en ze verzinnen dan ook steeds nieuwe manieren om huizen in te komen. Deuren hoeven niet meer ingetrapt te worden, maar gaan op een ingenieuze wijze open. Dit gebeurt door middel van kerntrekken. Dit wordt ook wel cilindertrekken genoemd, en het is een erg snelle manier van een slot openkrijgen. Met slechts een schroef, schroevendraaier en hamer kan een geoefende gewillige zo het slot openkrijgen. In dit artikelen kijken we wat je er tegen kunt doen, zodat het bij jou niet gebeurt!

 

Wat gebeurt er precies bij het kerntrekken?

 

Allereerst een korte beschrijving van hoe een crimineel te werk gaat als hij je slot open wil trekken. Het begint met een schroef. Een lange schroef wordt in de cilinder gedraaid, tot hij goed vastzit. Vervolgens wordt er met de achterkant van een klauwhamer aan de schroef getrokken. Op deze manier trek je – als je sterk genoeg bent – de schroef met cilinder en al uit het slot. Niet alleen is deze wijze van inbreken makkelijk en snel te leren, het gaat allemaal ook erg snel. In een seconde of twintig kan het slot open zijn, en dat zonder veel geluid. Reden genoeg dus, om jouw sloten te upgraden, zodat kerntrekkers bij jou niet aan het goede adres zijn.

 

Hoe zorg je ervoor dat je slot goed beveiligd is?

 

In de omgeving van Amersfoort, kun je de slotenmaker-amersfoort.nl proberen te contacteren. Zij zullen naar je sluit- en hangwerk kijken, en advies geven over welke maatregelen je kunt nemen. In het algemeen zijn er twee goede opties waar je uit kunt kiezen. We beginnen met de anti kerntrek cilinder.

 

Anti kerntrek cilinder

 

Je slot bestaat uit meerdere onderdelen. De cilinder is daarvan de belangrijkste, en dat geldt al helemaal als we naar het kerntrek probleem kijken. Een speciale anti kerntrek cilinder die volledig veilig is, beschikt over drie sterren van het SKG keurmerk. Deze drie sterren worden uitgedeeld als de cilinder bestand is tegen een uittrekkracht van 15 kilonewton. We raden aan om Slotenmaker Leusden in te schakelen als je in de buurt van Leusden woont. Ze zijn gespecialiseerd in deze anti kerntrek cilinders. Een cilinder plaatsen is niet iets wat je zomaar zelf doet, zonder hem te beschadigen. Schakel hulp van professionals in!

 

Kerntrekbeslag

 

De andere optie die je vaak terugziet, is het plaatsen van een kerntrekbeslag. Dit is als het ware een plaatje dat voor de opening van de cilinder wordt geplaatst. Alleen de sleutel past er nog in. Er zijn genoeg van dit soort producten beschikbaar met een drie sterren keurmerk van SKG. Kies voor een van de opties met dit soort classificaties. Ten opzichte van de Anti kerntrek cilinder is het kerntrekbeslag iets minder veilig, omdat de anti kerntrek ook beschermt tegen klopsleutels en lockpicken.

 

Als je twijfelt over wat de beste oplossing is voor jou, zijn er altijd professionals die je om hulp kunt vragen. Advies inwinnen kan vaak gratis, en je weet in ieder geval dat je goed zit!