Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Schildertips voor binnenshuis

Nu onze vakanties in het water zijn gelopen door corona, geeft dat ons de tijd en ruimte om dingen te doen waar je normaal niet aan toe komt. Bijvoorbeeld het schilderen van een muur waar je kinderen op gekrast hebben, het lakken leehnavasor van de raamkozijnen of het beitsen van de schutting in je tuin. Als je van plan bent om te gaan schilderen, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Wij van Moose Färg leggen je graag uit hoe je het beste binnenshuis kan schilderen.

 

Allereerst is een goede voorbereiding altijd het halve werk. Bedenk van te voren welke verf je wil gebruiken. Voor het schilderen binnenshuis is de verf Moose F heel geschikt, dat komt omdat deze verf oplosmiddelvrij is en niet stinkt. Ook is het verdunbaar met water en zijn vlekken gemakkelijk te verwijderen met lauwwarm water en zeep.

Ook moet je van te voren natuurlijk weten welke kleur verf je wil, bij Moose Färg hebben wij een breed assortiment aan pastelkleuren verf, geheel in de Scandinavische stijl die razend populair is de laatste tijd.  Wij hebben heel veel authentieke, Zweedse verfkleuren zodat er voor ieder wat wils is bij ons.

 

Dan bedenk je welk oppervlakte je wil schilderen. Als je een deur gaat schilderen, dan raden wij de Moose Färg RDM aan. Deze verf heeft een prachtige kalkachtige uitstraling die net iets matter is dan kalkverf. Gebruik voor deze verf altijd een kwast en geef de verf de kans om te drogen voordat je een tweede laag schildert.   

 

Als je een trap of vloer wil verven, raden wij aan om een de vloer in een kleur te verven en vervolgens het af te werken met de vloerlak TOPP. Deze lak is kleurloos en transparant, zodat je de kleur van de vloer of de verf goed kan blijven zien zonder dat het beschadigd.

 

Wanneer je van plan bent om behang te verven, dan is het heel mooi om Scandinavische kleuren te gebruiken voor een mooie matte uitstraling.

https://www.moosefarg.nl/