Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

4 redenen om jouw huis aan een vastgoedbelegger te verkopen

In het leven is het een komen en gaan. Dit geldt voor bijvoorbeeld jouw werkzaamheden, voor jouw vrienden en voor jouw woning. Heb je met veel plezier jarenlang in jouw huidige woning gewoond? Dan kom je wellicht nu op het punt uit dat je graag verder wilt gaan kijken. En dat je dus graag jouw huidige huis wilt verkopen. Als je jouw huis wilt verkopen, is het interessant om eens een vastgoedbelegger aan te schrijven.

Prima bod

Bij een vastgoedbelegger kun je van een prima bod uit gaan. Deze belegger weet immers als de beste wat jouw huis waard is. Tevens weet de belegger dat hij/zij op termijn toch wel rendement gaat draaien; hij/zij vindt het daardoor minder erg om nét iets meer voor het huis te betalen.

Snelle afhandeling

Bovendien ben je bij een vastgoedbelegger verzekerd van een snelle afhandeling. Zo’n belegger weet precies wat er moet gebeuren. Bovendien is de kans groot dat een vastgoedbelegger het juiste team om zich heeft staan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan notaris die het verkoopdocument snel in orde maakt. 

Lage kosten voor jou

Ben je voornemens om jouw huis via Funda te verkopen? Houd dan goed rekening met de nodige kosten. Zo moet je bijvoorbeeld de makelaar en de notaris gaan betalen. Als je jouw huis aan een vastgoedbelegger verkoopt, heb je daar waarschijnlijk geen last van. De kans is namelijk groot dat de belegger alle kosten voor zijn/haar rekening neemt. Dergelijke kosten calculeert een vastgoedbelegger eigenlijk standaard in bij het doen van een bod.

Geen voorbehoudsclausules

Bij het verkopen van jouw huis via Funda loop je al snel tegen nog een beperking aan; de voorbehoudsclausules. Veel potentiële kopers kiezen voor zo’n clausule, waardoor je als verkoper lange tijd niet 100% zeker van de verkoop bent. Bij een belegger heb je daar geen last van. De meeste vastgoedbeleggers zijn namelijk in staat om zonder een voorbehoudsclausule een huis te kopen. Dit maakt de verkoop voor jou alleen maar fijner.