Holland winkelt
Image default
Winkelen

Zo schaf je de beste ruiter outfit aan

Het aanschaffen van de juiste ruiter outfit is erg belangrijk als je veel paardrijdt. Een goede outfit moet ervoor zorgen dat je comfortabel kan rijden en zorgt er daarnaast voor dat je optimaal beschermd wordt tegen eventuele ongelukken. Toch kan het uitkiezen van de juiste outfit op bijvoorbeeld www.braaaf-ruitershop.nl erg lastig zijn door het grote aanbod. In dit artikel kom je erachter hoe je de juiste outfit samenstelt. 

Een goede cap

Een cap zorgt ervoor dat je hoofd wordt beschermd tijdens een lelijke val of als er een tak tegenaan komt. Het dragen van een cap valt zeker aan te raden, ongelukken bij het paardrijden kunnen namelijk voor hevig letsel zorgen als je deze helm niet draagt. Bij het uitkiezen van een cap is het van groot belang dat de cap stevig om je hoofd zit. Sommige caps kunnen worden versteld in grootte. Deze zijn aan te raden voor kleine kinderen, waarvan het hoofd nog veel groeit. Een Samshield cap is een voorbeeld van een cap die erg praktisch en ook nog eens mooi is. 

Een goede broek

Voor het paardrijden is het verstandig om een paardrijbroek te kopen. Deze heeft namelijk geen naden, waardoor je niet makkelijk vast komt te zitten, en zit daarnaast ook erg comfortabel. Bij een enkele rit op het paard of bij een eerste paardrijles voldoet een legging of een sportbroek ook. Zorg er echter voor dat deze niet te los zitten, anders krijg je namelijk last van schuurplekken. 

Paardrijlaarzen

Het aanschaffen van paardrijlaarzen wordt door veel mensen aangeraden. Deze zitten namelijk erg stevig en zorgen voor warme voeten. Het is niet aan te raden om met gympen te gaan rijden, hierdoor heb je namelijk weinig grip op de stijgbeugels en kun je dus makkelijk van je paard vallen. 

Een bodywarmer

Tijdens de wintermaanden kan het fijn zijn om een bodywarmer aan te schaffen. Ook als je in een binnenbak rijdt kan het namelijk erg koud zijn. Een bodywarmer zorgt ervoor dat je op temperatuur blijft, zonder je beweging al teveel te belemmeren. 

Tot slot

Voor het paardrijden is de aanschaf van een goede cap, een paardrijbroek, laarzen en een bodywarmer dus erg belangrijk. Als je deze spullen bij eenzelfde merk koopt, dan is het mogelijk dat je outfit met elkaar matcht. Dan zie je er dus ook nog eens heel stijlvol uit. Veel succes met shoppen!