Holland winkelt
Image default
Meubels

Hoe richt je de optimale gaming set up in?

Als je de ervaring van gamen wil verbeteren of je wil beter in een game worden is het belangrijk dat je de juiste set up hebt. Echter is het inrichten van een goede set up is niet zo makkelijk als mensen denken. Om je hierbij te helpen zijn hieronder een aantal essentiële onderdelen genoemd die niet mogen missen in de optimale set up. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel geld te besteden maar voor elk onderdeel zijn ook goedkope versies te krijgen.

Computer en of console

Er is een verschil tussen de aanschaf van een computer of console waar je op gaat gamen. Een console is vaak makkelijker want je schaft de console aan en verder zitten de materialen erbij. Voor de controller kan je nog voor betere kiezen maar deze zijn wel duurder. De computer daarentegen is wat moeilijker. Naast de computer is het belangrijk dat je een toetsenbord aanschaft die aan jouw wensen voldoet en die misschien wel speciaal gemaakt is voor gamen. Gaming toetsenborden kunnen wel duurder zijn maar zorgen wel voor een mooiere ervaring van het gamen en kunnen ervoor zorgen dat je een kwalitatief beter gamer wordt. Naast het toetsenbord is de muis even belangrijk, de tip is om een draadloze muis te gebruiken. Als je de computer of de console hebt aangeschaft is een essentieel deel het beeldscherm. Een groter beeldscherm is niet altijd beter, een kwalitatief scherm die wat kleiner is kan ook erg goed zijn en is vaak goedkoper.

Bureau en stoel

De computer of console staat klaar maar dat moet ook ergens opstaan. De grootte van het bureau is voor iedereen verschillend natuurlijk. Dit heeft te maken met de ruimte die je hebt. Een bureau dat de grootte heeft waar alleen een beeldscherm op kan staan kan al genoeg zijn. De andere onderdelen kunnen ook onder of naast het bureau staan. Het bureau is niet zo’n probleem om uit te kiezen. Echter is een stoel een stuk moeilijker. Een goede gamestoel zorgt ervoor dat je comfortabel bent tijdens het gamen maar ook voor het voorkomen van rugklachten en andere fysieke klachten in de toekomst. Een tip is om geen stoel aan te schaffen maar een game stoel. Deze zijn gemaakt voor deze situaties. Er zijn verschillende partijen die deze stoelen verkopen zo kan je gamestoelen van Bureaustoel24 kopen.

Internet

Internet is misschien wel het belangrijkste van je set up. Zonder goed internet is je perfecte set up niet zoveel meer waard. Tip is om gebruik te maken van een kabel en niet van de wifi die je thuis hebt. Kabel internet is stabieler en vaak beter.

Geluid

Voor het geluid is het goed om misschien een headset aan te schaffen. Dit zorgt ten eerste voor meer gevoel bij de game. Ten tweede kan het ook helpen bij het beter worden in de game en ten derde is het misschien voor je medebewoners of buren beter dat het wat geluidsvriendelijker is. Verder is het goed om te letten op het geluid dat je zelf produceert. Veel gamers vergeten dat ze veel geluid maken en daarom kan het goed zijn om de set up ergens neer te zetten waar minder mensen last van je kunnen hebben.