Holland winkelt
Image default
Marketing

Het kabinet van een led reclamebord

Een Led reclamebord (light-emitting diode reclamebord) is een led scherm waar men gebruik maakt van losse lampjes / LED’s die het beeld weergeven. Dit is een hele andere techniek dan bijvoorbeeld LCD waar het scherm uit 1 geheel bestaat. Op een LCD scherm zijn de pixels ook niet te repareren en op een LED scherm is dat wel mogelijk.

Led heeft als voordeel dat het een hoge lichtopbrengst heeft en dus erg geschikt is voor buiten doeleinden.

Het Kabinet

Om een led reclamebord te kunnen opbouwen zonder dat er naden ontstaan heeft u een uiterst nauwkeurig frame nodig waar de modules op zijn gemonteerd. Dit frame wordt door de fabrikant gemaakt zodat de led’s tot helemaal op de rand zitten gemonteerd zodat als men er een ander kabinet tegenaan plaatst deze naadloos in elkaar overgaan. Vaak is dit gemaakt uit aluminium omdat dit op een cnc-machine heel nauwkeurig te maken is met een hele kleine tolerantie.

Aan de voorkant van dit frame komen dan de led modules te zitten. Dit zijn de kleineren panelen waar de led’s op gemonteerd zitten. Vaak zijn deze 16 x 16 of 16 x 32 cm. Het voordeel hiervan is dat als er een gedeelte kapot is er maar 1 led module hoeft te worden vervangen en het scherm dan weer helemaal compleet werkend is.

Een veel gebruikt kabinet is de stalen of aluminium kast met deurtjes aan de achterkant. Aan de voorkant zitten dan de modules geschroefd. Bij de outdoor variant zit hier dan ook nog een rubber tussen om het waterdicht te houden. Bij de indoor variant zit het gewoon met een paar schroeven erop gemonteerd. Aan de achterkant zitten dan 2 deurtjes zodat u bij de voedingen en aansturingskaart kan komen mocht er een defect zijn aan deze onderdelen dan kan u deze vervangen of repareren.

Mocht u een led reclamebord willen dat direct aan de gevel wordt gemonteerd dan is het niet mogelijk om een constructie met deurtjes aan de achterkant te gebruiken. Tegenwoordig zie je dan dat men bij indoor led reclameborden de modules met magneten monteren en bij de outdoor led reclameborden dat men ze met een inbussleutel van de voorkant los kan draaien van het kabinet. Deze inbus-sloten zitten dan verborgen en tussen de led’s zodat ze onzichtbaar zijn voor het oog en er dus geen led’s achterwegen hoeven te worden gelaten in het scherm zodat het led reclamebord oneffenheden zou vertonen.