Holland winkelt
Image default
Kinderen

Tips bij het kopen van een stapelbed!

Waar je tegenwoordig echt heel veel stapelbedden voor kinderen kunt kopen, zijn er punten waar je op moet letten bij aankoop. In deze blog zullen wij je hier uitgebreid over informeren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je kinderen veilig en comfortabel in hun stapelbed kunnen slapen. Met een fijn matras in het stapelbed.

Kies een juiste maat stapelbed uit

Stapelbedden zijn er in verschillende maten. Zo heb je stapelbedden voor matrassen als eenpersoonsbed, wat kleinere matrassen, twijfelaars en twee persoonsstapelbedden (140cmx200cm). De gangbare maat voor kinderstapelbedden is 90cmx200cm. Ongeveer 80% van alle stapelbedden wordt in deze maat verkocht. Echter zijn de stapelbedden dus ook in andere maten verkrijgbaar. Zo zijn er ook bijzondere trio stapelbedden, waar drie personen in kunnen slapen. Bovenin is er ruimte voor één persoon en onderin vind je een bed van 140cmx200cm voor twee personen. Er is ook een twijfelaar maat, die goed geschikt is voor wat oudere kinderen. Voor jongere kinderen zal deze maat vaak aan de te grote kant zijn.

Ga voor een veilig bed

Het is voor stapelbedden erg belangrijk dat je er niet uit kunt vallen. Vroeger kwam het vaak voor dat kinderen uit een stapelbed vielen. Dat kan voor naar letsel zorgen. De constructie van een stapelbed moet goed worden getest. Zorg er altijd voor dat het stapelbed is voorzien van uitvalbeveiliging in het bovenste bed. Dit is tegenwoordig zo goed als standaard, echter komt het bij tweedehands bedden nog wel eens voor dat dit niet goed voor elkaar is. Producenten van stapelbedden raden verder aan om kinderen jonger dan 6 jaar niet in een stapelbed te laten slapen. Het traplopen op een stapelbed is gevaarlijk voor jonge kinderen.

Het materiaal waaruit het stapelbed is gemaakt en de leeftijd van je kind bepalen ook mede of een stapelbed geschikt voor je kind is. Meestal wordt de maximale belastbaarheid van het stapelbed gecommuniceerd. Zodat jij een geschikte keuze kunt maken.

Kies het stapelbed met je kind uit!

Wanneer je je kind niet betrekt bij het uitkiezen van een stapelbed, kan het zijn dat je kind er liever niet in slaapt, niet mooi vindt, of het oncomfortabel ligt. Kies daarom een stapelbed altijd samen met je kind(eren) uit! Zo vind je hier een ruim assortiment aan leuke stapelbedden. Misschien dat jullie daar iets leuks tussen kunnen vinden.

Hoe hoog is het plafond?

Zorg ervoor dat er minimaal 75cm ruimte is tussen de bovenkant van het mastras en het plafond. Anders kan je kind niet goed rechtop zitten in het bed. Eruit komen kan dan ook lastig worden. Zeer vervelend. Of je kind zal vaak zijn hoofd stoten. Heel veel redenen om hier aandachtig bij stil te staan.

Wat voor matras erbij kopen?

Elk stapelbed kent een maximale hoogte dat het matras dik mag zijn. Als je namelijk een te dik matras koopt, zal de uitvalbeveiliging zijn werk niet kunnen doen en valt je kind alsnog uit het bed. Dat is niet de bedoeling en is heel gevaarlijk. Dit vindt je doorgaans altijd bij de productspecificaties van een winkel. En als dat er niet bij staat, moet je dat navragen bij de desbetreffende klantenservice.

https://www.emob.nl