Hollandwinkelt

De definitie van direct marketing is rechtstreekse communicatie met een doelgroep van individuele klanten die eventueel leads kopen zijn of op zoek zijn naar leads. Bedrijven sturen brieven of flyers in dagbladen of e-mails (nieuwsbrieven) en hopen zo een publiek te bereiken. Bij direct marketing wordt vooral gedacht aan gepersonaliseerde brieven. Deze brieven worden met mailmerge geproduceerd. Dit is het koppelen van een adressenbestand aan een standaardbrief.

Leads met direct marketing

Het doel van de bedrijven die dit gebruiken is het opbouwen van een merk en imago. Tevens streven ze er naar om een onmiddellijke, directe, meetbare reactie van de klant te forceren. De eerste marketeers waren vooral de postorderbedrijven. De Wehkamp en Neckermann zijn de pioniers geweest op dit gebied. Helaas is de markt van deze bedrijven overspoeld door web shops en zijn ze te lang blijven hangen in hun traditionele aanpak. Internet en social media hebben gezorgd voor een spectaculaire verandering van direct marketing. Bedrijven en instellingen proberen zoveel mogelijk tussenschakels te elimineren. De meeste bedrijven gebruiken direct marketing steeds vaker als een aanvulling op de huidige marketingkanalen. Bedrijven als Samsung en BMW marketen hoofdzakelijk door massamedia en via dealernetwerken, maar ze vullen deze kanalen ook aan met direct marketing.

Webpagina´s en leads

Veelal zijn het webpagina’s waarop klanten informatie kunnen krijgen over de producten, financiering en verkooppunten. Ook veel warenhuizen en in mindere mate banken (door sluiting van kantoren) verkopen het grootste deel van hun producten of diensten via fysieke vestigingen, maar ook direct via ‘gepersonaliseerde’ brieven. E-commerce of internetmarketing is het compleet nieuwe model van zaken doen. Daarnaast is leadgeneratie een andere mogelijkheid nieuwe klanten binnen te halen. Dit heeft tot gevolg dat bedrijven anders zijn gaan denken over de relatie die zij hebben met hun klanten. Consultancy bedrijven verdienen kapitalen voor het opzetten van nieuwe marketingstrategieën. Te lang blijven hangen in de oude manier van denken of marketen

Meer informatie: http://www.virgoleads.com