Holland winkelt
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke varianten op het beerpong drankspel!

Leuke varianten op het drankspel beerpong

 

Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met het bekende drankspel beerpong, oftwel bier pong voor de echte Nederlanders. De rode cups zien we meer en meer in de winkels liggen, maar niet alleen om uit te drinken. De red cups zijn inmiddels zo bekend geworden in Nederland door de leuke drankspellen die ermee worden gespeeld. Maar buiten beerpong kan je er nog veel meer andere soorten spelletjes mee spelen, natuurlijk wel drankspelletjes.

 

Wat voor leuke drankspellen kan ik spelen met red cups?

 

Red cups zijn zo makkelijk voor een drankspel doordat de opening van de bekers groot is. De inhoud van de bekers is ook erg geschikt om verschillende dranken in te schenken. De red cup is daarom uitermate geschikt om een spel met een pingpongballetje te spelen.

 

Maar goed, wat zijn dan een paar van deze spelletjes? Een drankspelletje is simpel zelf te verzinnen, zo hebben wij zelf een aantal spellen bedacht met de red cups en de balletjes, dit lijkt op beerpong maar is toch weer een leuke variatie op het al bestaande spel.

 

–       Red cups stapelen, wie krijgt de meeste cups gestapeld op elkaar? Degene die de stapel laat omvallen of de kleinste heeft verliest het spel en moet dus drinken.

–       Verwerpen. Daag elkaar uit! Wie gooit vanaf de verste afstand het balletje in de beker? Dit is letterlijk een wedstrijdje vergooien, maar dan wel met uiterste precisie. Ook hier drinkt de verliezer de beker helemaal leeg!

–       Stuiteren. Degene die een beker weet te raken met de meeste aantal stuiter bewegingen wint! Stuiter jij de bal vaker dan je tegenstander en raak jij de cup? Dan win jij en mag je een verliezer aanwijzen die de beker moet leegdrinken.

 

Zoals je ziet is het erg gemakkelijk om een eigen spelletje te bedenken, het enige wat je nodig hebt zijn de red cups en een balletje. Bij het kopen van een beerpong set kan je in ieder geval alle kanten op. Ontdek het zelf en bedenk je eigen drankspelletje!