Holland winkelt
Image default
Gezondheid

Heb je last van spierpijn of krampen? Kijk dan hier hoe de fysio kan helpen!

Lichamelijke klachten zijn niet altijd even prettig, maar ze kunnen wel heel hinderlijk zijn. Heb je last van spierpijn of krampen in de rug, nek of schouders? Dan is het tijd om een bezoekje aan de fysio te doen! De fysiotherapeut kan je helpen met lichamelijke problematiek én ontspanningsoefeningen om zo sneller herstel te bereiken. Lees hieronder meer over wat fysiotherapie voor jou kan betekenen.

Wat doe ik bij een enkel blessure?

Veel mensen hebben geleerd dat wanneer je je enkel verzwikt, er ijs opgelegd moet worden om de zwelling te verminderen. Echter is daar een betere oplossing voor. Namelijk ICE-regel. Deze regel staat voor:

Injury Care and Education of the injured area

Elevate (verhoog de wond/let op drukpunten)

Compress with a bandage ̶ beter dan ijs!  (beperk eventuele bloedstroom en zwelling).

Dit doe je in de juiste volgorde en zorgt voor betere herstel. Hieronder meer over wat fysiotherapie precies inhoud, hoe het werkt en waarom het zo’n goede therapievorm is!

Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie is een goede therapievorm voor mensen met lichamelijke klachten. Er zijn verschillende redenen waarom fysiotherapie zo’n belangrijke rol speelt in het herstel van sporters, maar ook mensen die lichamelijke klachten hebben. De belangrijkste reden is dat fysiotherapie zorgt voor herstel en verbetering van de beweeglijkheid in een zo groot mogelijk gebied! Dit komt doordat je door een fysiotherapeut persoonlijk betrekt bij het herstel en oefeningen aangeleerd worden die jou helpen om lichamelijke klachten te voorkomen, maar ook te verhelpen.

Fysiotherapie in Waalwijk

Ben je op zoek naar een goede en kwalitatieve fysio? Ga dan naar fysiotherapie in Waalwijk. Je kunt er terecht bij verschillende fysiotherapeuten, chiropractors, fitnessinstructeurs en voedingsdeskundigen. Zo kun je langs gaan voor blessures, maar ook om je lichaam weer gezond te trainen. Krijg hulp bij de voeding en bij beweging. Je kunt een afspraak maken op de website of neem telefonisch contact op.