Holland winkelt
Image default
Gezondheid

Detox kuur 3 dagen

Af en toe een detox kuur van 3 dagen of meer volgen kun je zien als onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven. Met de kuur ondersteun je de organen die je lichaam reinigen, zoals je lever, nieren en darmen. Net zoals je de filters van je auto regelmatig moet schoonmaken om de prestaties zo goed mogelijk te houden, kun je met een detox kuur 3 dagen deze ‘filters’ van je lichaam een schoonmaakbeurt geven.

Tijdens een detox kuur van 3 dagen laat je ongezonde gewoonten die je lichaam belasten los. Je stopt dus bijvoorbeeld met roken, alcohol drinken en ongezond eten. Het liefst begin je al voor de detox kuur met het afbouwen hiervan. Je lichaam krijgt daardoor minstens 3 dagen lang geen giftige stoffen te verwerken en je lever, nieren en darmen kunnen zich reinigen. Je kunt een detox met sappen zien als een steuntje in de rug voor je lichaam.

 

Beste detox kuur 3 dagen 

Waarom een detox kuur van 3 dagen doen? Een detox kuur van 3 dagen lang is misschien een goede tip voor de beginnende detoxer. Zo kan je lichaam toch 3 dagen reinigen en zich ontdoen van gifstoffen, maar hoeft het nog niet een hele week lang of misschien zelfs twee. Het kan voor sommige mensen even wennen zijn om hele maaltijden te vervangen voor sappen. Daarom is een detox kuur 3 dagen een goede tip om te leren detoxen.

 

Detox kuur voordelen 

Er zijn veel verschillende voordelen van het volgen van een detox kuur. De voornaamste is dat je lichaam zich ontdoet van gifstoffen en zich eigenlijk helemaal reset. Het helpt bij het loslaten van ongezonde gewoontes zoals bijvoorbeeld slecht eten, roken, drinken enzovoorts. Het zorgt ervoor dat je lichaam veel mineralen, voedingsstoffen en vitaminen binnen krijgt. 

We hebben uitgezocht wat voor voordelen een detox kuur kan hebben: 

 

  • Een betere nachtrust 

  • Verbeterde spijsvertering 

  • Een mooiere huid 

  • Een gezonder gewicht/ afvallen 

  • Meer energie 

  • Een sterkere weerstand

  • Een heldere geest

 

Detox kuur afvallen 

Een detox kuur van 3 dagen helpt niet alleen je lichaam te reinigen van afvalstoffen. Het helpt ook met afvallen. Je vervangt namelijk maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten) tijdelijk met sappen uit een detox kuur. Hierdoor krijg je minder koolhydraten, vetten of suikers binnen. Bij sommige sappen zelfs helemaal niks! 

Hoeveel je precies zult afvallen is persoonsafhankelijk en niet vooraf te voorspellen. Het kan verschillen bij vrouwen tussen de 300-600 (!) gram per dag en bij mannen gemiddeld tussen de 400 – 700 gram, blijkt bij sap.je. 

Bovendien is het na een kuur makkelijker om een gezonde leefstijl aan te houden. Je wordt bewuster van de keuzes die je maakt omtrent je maaltijden. Dit helpt je om ook na de sapkuur een gezonder gewicht er op aan te houden.

 

https://www.sap.je/