Holland winkelt
Image default
Gezondheid

De beste kater tips voor studenten

 

Als er iets is wat student over het algemeen graag doen dan is het wel uitgaan en alcohol drinken, het hoort ook gewoon bij een studentenleven. Maar een kater hebben is toch en wat minder, en met een kater naar college gaan is al helemaal geen pretje. Om jou hierbij te helpen hebben wij de beste kater tips voor studenten op een rijtje gezet.

 

Een stevig anti-katerontbijt

Als je s ’ochtends nog misselijk bent dan is eten wellicht het laatste waar je naar verlangt, maar toch is het waarschijnlijk slim om niet over te slaan. Een als je helemaal slim bent dan eet je een ontbijtje wat je kater tegengaat. Enkele goede katerontbijten zijn een gebakken eitje, een banaan, ander fruit, sinaasappelsap of iets wat lekker vet is. Zo bevat ei cysteïne, een stofje wat het afbreken van alcohol versnelt en kalmeert een banaan de maag.

Neem een anti-katermiddel

Een anti-katermiddel zoals premulon neem je in voordat je gaat stappen is een goede manier om het grootste deel van de kater te voorkomen. Een anti-katermiddel bevat asparagine, een stofje wat de het alcoholafbraakproces zal versnellen en een bloedzuiverende werking heeft. Deze combinatie zorgt ervoor dat alcohol en zijn afvalstoffen sneller het lichaam is en je ook een veel kleinere kans hebt op een kater.

 

Neem een eetlepel olijfolie in voor je gaat drinken

Dit klinkt misschien niet echt lekker of nuttig, maar geloof me dat het zal werken. Het vet dat in je maag blijft zal de alcohol die je hierna gaat drinken namelijk absorberen, waardoor je een stuk minder snel zat wordt en ook een kater voorkomen kunt. Het is misschien niet zo lekker maar wel het proberen waard.

 

Drink enkel de heldere drankjes

Donkere alcoholsoorten als whisky zijn zo donker doordat er meer bijproducten bij de gisting zijn ontstaan. Deze bijproducten leveren nog meer afvalstoffen op in het lichaam, waardoor de kater er niet beter op wordt. Wanneer dus liever geen heftige kater hebt dan is het verstandiger om enkel heldere alcohol als bijvoorbeeld gin of wodka te drinken. Als je helemaal slim bent een kater voorkomen wilt dan drink je ook maar één soort alcohol. Wanneer je verschillende soorten drinkt krijg je ook verschillende toevoegingen binnen waardoor de lever het nog zwaarder krijgt. Met één soort alcohol heb je minder kans op een heftige kater.

 

Houdt het dus enkel bij helder drankjes en een soort hiervan, neem een anti-katermiddel en bereidt een stevig ontbijt voor, als je al deze stappen onderneemt kom jij de volgende dag wel door zonder een te erge kater. Onthoudt wel dat je ook als student het niet te gek moet maken, je wilt geen alcoholvergiftiging oplopen, en deze kater tips zijn geen excuus om jezelf ziek te drinken. Onthoudt dat goed.