Holland winkelt
Image default
Cadeau

Zilver uit alle windstreken

Zilver is een bijzonder edelmetaal dat overal ter wereld is te vinden. Voor smeden werkt het fijn om het te vormen tot kettingen en ringen, van robuust tot heel verfijnd zilverwerk. Van Israël tot aan Indonesië houden zilversmeden en kunstenaars zich al eeuwenlang bezig met het maken van sieraden van zilver. Het mooiste van al die werelden komt bij elkaar in de collectie van Wereldse Juwelen.

Religieuze symbolen uit Israël

De sieraden uit Israël hebben een religieus tintje. De symboliek uit de Kabbala leer vormt een grote bron van inspiratie. De verfijnde stijlen geven de sieraden een bijzondere uitstraling.

Mediteren in Tibet en Nepal

De sieraden uit Tibet en Nepal zijn onder meer geïnspireerd door het boeddhisme. Zo zijn er mala-kettingen en armbanden vol vredessymbolen. De gegraveerde Tibetaanse armbanden zijn ware kunstwerkjes.

Zonaanbidders uit Mexico

De Azteken vereerden de zon en in deze sieradenlijn komt dit terug. Het Mexicaanse zilver combineert geoxideerd met glanzend zilver. Natuurlijk komen de zonnetjes terug in de collectie.

Kleurrijk Thailand

Als je aan Thailand denkt, dan denk je aan helder water en prachtige bossen. Deze kleuren uit het Thaise landschap komen samen in de zilveren oorbellen. De kleuren van de kralen en natuurstenen zijn perfect op elkaar afgestemd.

Verfijnd zilver uit India en Indonesië

Het verfijnde werk uit India en Indonesië geven het echte vakmanschap weer. De sieraden bevatten veel elegante natuurstenen, edelstenen en organische details. Dat geeft ieder sieraad een heel verfijnd uiterlijk. 

Geïnspireerd door oude volken

De zilveren sieraden uit de Verenigde Staten zijn duidelijk geïnspireerd op de symbolen en kleuren van de oude Indianenstammen. Turkoois, geoxideerd zilver en organische vormen voeren hier de boventoon.

Wereldreis in sieraden

Met de collectie Wereldse Juwelen maak je op bijzondere wijze een reis om de wereld. Dat geldt ook zeker voor de andere collecties zonder zilver, maar boordevol kleurrijke verhalen. Dat zijn sieraden die je altijd wil dragen!

https://www.wereldsejuwelen.nl