Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Waarom Nederlanders koffie zullen blijven drinken

Nederlanders drinken gemiddeld de meeste koffie van heel Europa. We hebben een aantal Scandinavische landen afgetroefd. Hier zijn natuurlijk een aantal redenen voor. In dit artikel vind je waarom Nederlanders zoveel koffiedrinken. Verder wordt er uitgelegd waarom de Nederlanders voorlopig nog koffie zullen gaan drinken.

 

De eerste reden waarom wij koffiedrinken, komt vanuit een erg lange tijd geleden. In de tijd dat Nederland nog koloniën had, werd er veel koffie geïmporteerd. Hierdoor werd de koffie redelijk goedkoop en kon een groot gedeelte van de bevolking koffie kopen. De koffie beviel, over het algemeen, erg goed. Hier werden de eerste stappen gezet in ons koffiegebruik.

 

Hoewel de koloniën verdwenen, is dit niet hetzelfde te zeggen over de koffie. Sterker nog, de koffie werd juist alleen nog maar meer geïmporteerd.  Nederland begon langzaamaan te houden van de koffie. In de achttiende eeuw kwamen er de eerste handelaren die zich volledig op de koffie gingen focussen.

 

Tegenwoordig zijn wij enorm veel koffie aan het drinken. Een van de grootste redenen hiervoor zijn onze cao’s. Bijna iedereen in Nederland heeft recht op gratis koffie, op de werkvloer. De gratis koffie zorgt ervoor dat er, vooral op de werkvloer, enorm veel koffie wordt gedronken. Een andere reden is dat er een stof in de koffie zit, die de werkprestaties kan verbeteren. Deze stof heet cafeïne.

 

Cafeïne is een stofje dat zorgt voor een kleine ‘energieboost’. Dit zorgt ervoor dat de werkprestaties van de werknemers verbetert kunnen worden. Ook werkt deze kleine ‘energieboost’ verslavend, wat ervoor zorgt dat we nog meer koffiedrinken.

 

Toch zal Nederland door deze cao’s de komende jaren koffie blijven drinken. Het zit nou eenmaal in onze systemen. Het maakt ons echt niet uit, koffiecups, dolce gusto cups namaak of een erg dure cappuccino. Nederlanders vinden iedere vorm van koffie, over het algemeen, prima.

https://www.koffiecupster.nl