Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Tiny house bouwen met schroeffundering

Kosten tiny house laten bouwen

Heb jij al gehoord van de tiny house beweging? Deze zeer gewilde manier van wonen winst steeds meer terrein in Nederland en biedt ontzettend veel voordelen en mogelijkheden voor starters op de woningmarkt, maar ook gewoon voor mensen die genoegen nemen met minder. Een tiny house is namelijk een hele compacte woning waarin alle noodzakelijke voorzieningen verwerkt zijn. Bij schroeffundering.nl hebben we veel ervaring met de aanleg voor fundaties om een tiny house te bouwen. We zijn betrokken geweest met diverse bouwprojecten in Nederland waar wij onze geweldige schroeffundering oplossing hebben gebruikt. Maar wat kost een tiny house ongeveer?

Goedkoop wonen in een klein huisje

Een van de redenen waarom Nederlanders steeds meer kiezen voor een tiny house is dat het een stuk goedkoper is dan een normaal huis laten bouwen. Door de krapte op de woningmarkt en de toenemende huizenprijzen is de vraag naar tiny woningen toegenomen. Kijkend naar de kosten is het ook veel interessanter.

  • Materiaalkosten bedragen ca. 20-25K
  • Stroom verbruik is ca. 5 euro per maand
  • Indien gas aangesloten is, zijn de kosten ca. 25 euro per maand
  • Kosten kavel: afhankelijk van grondprijs per gemeente

Ander voordeel van een tinyhouse is de mogelijkheid het huisje grotendeels zelf te ontwerpen en eventueel zelfs ook te bouwen, mits je handig bent en de juiste middelen hebt. Bij WSF schroeffundering verkopen we zelfs kant en klare fundatie pakketten in onze webshop die je online kunt bestellen met levering in Nederland en België. Ook de accessoires om de schroeven goed in de grond te schroeven verkopen we online. Zo kun je meer halen uit je budget en de kosten laag houden.

Al met al zien we uit ervaring dat de totale kosten variëren tussen 20 en 100k. Hoe duur het wordt is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw wensen en of je zelf bouwt of alles uitbesteedt. Lees meer over snelfunderen.

Tiny house bouwen op een geschikte locatie

Een tiny house bouwen is natuurlijk één ding, maar belangrijker is het om een geschikte locatie vinden. Steeds meer gemeentes wijzen bepaalde stukken grond toe voor tiny woningen. Maar omdat de vraag groot is moet je er wel op tijd bij zijn. Natuurlijk kun je ook inschrijven om een stuk kavel te kopen. Als je een eigen kavel kunt kopen is het minder ingewikkeld. Soms moet je ook geluk hebben dat je in een gemeente woont die toleranter is naar dit soort woningen.

Wonen in de meeste natuurlijke vorm

Vanwege het feit dat tiny huisjes vaak afgelegen gebouwd moet je als koper creatief omgaan met de mogelijkheden. Echter, omdat je klein woont en dus weinig verbruikt, heb je verder ook niet veel nodig anders dan een aansluit op het leidingnetwerk ( wat meestal wel geregeld is door de gemeente ). Tiny huisjes kun je namelijk prima voorzien van zonnepanelen op dak en zelfs een regenton om water op te vangen én te zuiveren. De zonnepanelen geven meer dan voldoende energie om je huisje te voorzien van stroom en warm water.

Dankzij dit soort slimme oplossingen help ook je ook nog eens mee om het milieu te verbeteren. Door geen gas gebruiken en zelf stroom op te werkken, leef je praktisch klimaatneutraal en dat is natuurlijk erg duurzaam. Vooral bij de nieuwe generatie die erg milieubewust zijn, is een tiny house een erg mooie oplossing.

Slechte imago van recreatiewoning

Schroeffundering.nl heeft al bijgedragen met mooie funderingen voor ecodorpen waar alleen maar tiny housen zijn gebouwd. Dit soort speciale projecten zijn voor ons als fundatiespecialist een mooie kans om te laten zien waar onze fundatie oplossingen voor geschikt zijn. Schroeffundering wordt ook veel toegepast bij:

  • carport of garage
  • tuinmuren en overkappingen
  • bungalows
  • veranda

Tiny houses hebben soms het imago dat het recreatiewoningen zijn, maar dat is zeker niet het geval. Het zijn volwaardige huizen waar mensen wonen die genoegen nemen met minder. Wij bij WSF schroeffundering vinden dit een mooie ontwikkeling en juichen dit aan!

https://schroeffundering.nl