Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Leuke feitjes over je haar

De een heeft veel haar, de ander heeft weinig haar, de ene is er heel erg tevreden mee en de ander juist helemaal niet. Haar is er in verschillende kleuren, soorten en maten. Als het over haar gaat worden er veel verschillende dingen. Er zijn veel fabels maar er zijn ook veel feiten. Hier op een rijtje wat wel klopt op het gebied van haar! Bij OneKappers heel veel hairtrends Delft.

Je haar groeit in haarfollikels, dit zijn een soort zakjes die zich bevinden in je hoofdhuid. Deze zakjes zitten over je hele lichaam, alleen niet op de onder kant van je voet en op je handpalmen. Na je geboorte worden er geen nieuwe haarfollikels aangemaakt, je kunt dus nooit meer haar krijgen.

Je haar bestaat uit drie lagen en bestaat uit een proteïne, dit proteïne noemen we keratine. De lagen waaruit het haar bestaat zijn: de cuticula, de cortex en de medulla. De pigmenten die aanwezig zijn bepalen de keur van het haar, wanneer je bruin of zwart haar hebt komt dit door het pigment eumelaline, wanneer je rood of blond haar hebt komt dit door het pigment pheomaline. Wanneer deze pigmenten gaan ontbreken verliest je haar kleur, het wordt dan wit of grijs. Niet tevreden met je haarkleur, bezoek Onekappers dameskapper Delft.

Veel mensen denken dat haargroei een proces is dat continu doorgaat, dit is niet het geval. Het haar heeft groeifases, het is een soort cyclus, momenten dat het haar groeit worden afgewisseld door momenten dat het haar niet groeit.

Als je kijkt naar je haar heb je twee soorten haar, vellushaartjes en terminale haren. Vellushaar is heel fijn en wordt niet langer dan 1 centimeter lang. Deze haartjes groeien op het gezicht van vrouwen en op het lichaam van kinderen. Vanaf de pubertijd komen er meer terminale haren, door de hormonen ontstaat er meer en sterkere beharing.

http://www.Onekappers.nl