Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Hekwerk in alle maten en soorten

Hekwerk en omheiningen kent veel toepassingsgebieden. Zo ook voor de paarden. Paarden omheining moet aan verschillende zaken voldoen en er zijn verschillende dingen waar je op moet letten. Denk hierbij aan de hoogte en schrikdraad. Omheining is een investering die je het liefst niet al te vaak wilt doen. Belangrijk is het daarom om met zo veel mogelijk rekening te houden. 

Waarom een omheining?

Wie dieren houdt kent het vast wel. Je hecht veel waarde aan je dieren en je wilt dus voorkomen dat je ze moet gaan zoeken. Een omheining zorgt er niet alleen voor dat je dieren op een gevaarlijk avontuur gaan. Het kan namelijk ook ongewenste bezoekers van het terrein af te houden. Ook kun je met de omheining ook nog groepen dier, waaronder paarden, makkelijk scheiden op basis van bijvoorbeeld geslacht of leeftijd. Als laatst geeft de omheining ook een uitstraling van jouw terrein dat er voor kan zorgen dat de weide een veel mooier aanzicht heeft. 

Afmeting van omheining

Voor de hoogte van de omheining geldt een vuistregel die je kunt aanhouden. Dit is namelijk dat de afrasteringhoogte minimaal 0,8 keer de schofthoogte moet zijn van het grootste paard in de wei. Daarbij het belangrijk om om de 4-5 meter een paal te plaatsen in de afrastering. Goede afmetingen zijn essentieel voor het creëren van passende omheining voor jouw toepassingsgebied. Verder is het belangrijk dat de omheining ook goed zichtbaar is voor de paarden of andere dieren. Dit voorkomt dat de dieren opeens in het hekwerk belanden. 

Veiligheid van de paarden

Het kan altijd zo zijn dat een paard op hol slaat en daarom een weg naar buiten probeert te vinden. Als eigenaar wil je natuurlijk voorkomen dat het paard daarbij ook nog gewond raakt. Daarom zijn er verschillende zaken belangrijk voor de veiligheid van de omheining. Allereerst zou de omheining wat moeten meegeven om bij een botsing letsel te voorkomen. Daarbij voorkomt het niet hebben van openingen in het hek dat een kop of een voet blijft hangen. Het is vooral belangrijk dat het paard al ontmoedigd wordt om überhaupt in de omheining verzeilt te raken. Daarom is de minimale hoogte ook er belangrijk om te voorkomen dat het paard een poging tot springen doet. 

Omheining in andere toepassingen

Ook voor het hebben van een hond kan een omheining erg bruikbaar zijn. Zeker ook als je wilt voorkomen dat de hond bij de paarden komt. Dit kan er namelijk juist voor zorgen dat paarden iets opgefokt raken en daardoor in de omheining terecht komen. Hondenspullen agriddiscounter heeft een breed assortiment aan omheiningen en veel andere spullen om het leven van jouw viervoeter zo fijn mogelijk te maken. Denk hierbij aan voer, bench, vlooienspul, drinkbakken en nog veel meer. Alles om ook zeker in de zomer het voor de hond zo aangenaam mogelijk te maken. Echte dierenliefhebbers het beste met hun dieren voor en daarom is het belangrijk jezelf zo goed mogelijk te informeren over wat het beste is in jouw situatie. 

 

https://www.agridiscounter.nl/afrastering/