Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Een rollator kopen, denk hierover na:

Ben je van om een rollator te kopen? Dan zou je over een aantal dingen na moeten denken. Alles waarover je moet nadenken voordat je overgaat tot een aankoop worden hier beschreven.

Waarvoor ga je de rollator gebruiken?

Ga je de rollator enkel voor binnen gebruiken of enkel voor buiten, of allebei? Sommige modellen zijn uitsluitend binnen te gebruiken. Verder zijn er veel rollators die je ook buiten kan gebruiken, dan is het belangrijk om te kijken naar jouw woonomgeving en wat jouw levensstijl is. Ga je vaak winkelen? Dan zou je het beste kunnen kiezen voor een compacte rollator. Hou je van wandelingen maken in het bos? Dan zou je het beste kunnen kiezen voor een rollator met luchtbanden. Daarmee kan je makkelijk op oneffen ondergronden lopen. 

Het gewicht

Als je een rollator gaat kopen moet je ook letten op het gewicht. Het is belangrijk dat je kiest voor een zo licht mogelijke rollator die toch voldoet aan al je wensen. Vooral als je houdt van winkelen en veel op pad of op visite gaat is het van belang dat de rollator niet te zwaar is. Let daar dus op als van plan bent een rollator te kopen. Het gemiddelde gewicht van en lichtgewicht rollator is 5 tot 8 kilo. Zo kan je de rollator makkelijk een stoepje optillen, de tram instappen of over andere drempels tillen.   

 

De service

Als je een rollator koopt is de service ook van belang. De rollator moet namelijk goed afgesteld worden op je lichaam. Dit moet gedaan worden door een specialist. Anders kan je juist meer last krijgen van het lichaam doordat je verkeerd loopt. Laat je dus goed adviseren hierover bij het kopen van een rollator. Ook is het belangrijk om te letten op garantie, bij sommige rollators krijg je 1 jaar garantie en bij de andere 5 jaar.