Holland winkelt
Image default
Beauty en verzorging

Moedervlekken zijn verleden tijd met deze tips en trucs!

Moedervlekken kunnen zeer vervelend zijn. Vooral omdat deze het vaakst voorkomen op plekken die goed zichtbaar zijn. Dit komt omdat een moedervlek eigenlijk een ophoping is van pigment en zo dus een bruine vlek zal geven. Een ophoping van pigment krijg je door je huid te lang onbeschermd bloot te stellen aan zonlicht. Vaak gebeurd dit dus op plaatsen zoals ons gezicht, armen en benen omdat we deze plaatsen vaak blootstellen aan zonlicht. Belangrijk om te weten is dus dat we vaak zelf moedervlekken kunnen voorkomen door niet onbeschermd en niet te lang de zon in te gaan. Ben je geen zonklopper en kan dit niet de oorzaak zijn van deze vlekken en dus ook geen oplossing voor jou? Dan vind je hier nog andere tips om een moedervlek vervagen mogelijk te maken.

 

Moedervlek laseren

Tegenwoordig zijn er allerlei behandelingen voor het verwijderen of vervagen van moedervlekken. Eén daarvan is een moedervlak laseren. Bij een laserbehandeling, zal het laserlicht als het ware tot diep in je huid doordringen en het pigment verpulveren. Het voordeel bij een laserbehandeling is dat de rest van je huidcellen onbeschadigd blijft, enkel het pigment wordt dus aangepakt. De behandeling is redelijk duur en het kan zijn dat je meerdere sessies nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Het is wel volledig pijnloos, enkel zal je huid na de behandeling warm aanvoelen en er rood uitzien. Deze neveneffecten verdwijnen vanzelf weer na een tijdje.

 

Schaaftechniek

Naast een moedervlek laseren heb je ook nog andere technieken zoals een schaaftechniek of het wegbranden van je moedervlekken. bij de schaaftechniek, die plaatsvindt in het ziekenhuis, krijg je plaatselijke verdoving toegediend om de moedervlek weg te schaven. Je al dus geen pijn voelen en de behandeling is ook van zeer korte duur. Nog een optie is om de moedervlekken niet weg te schaven, maar te laten weg branden. Het is niet zo’n evidente behandeling en wordt vaak alleen maar gebruikt bij moedervlekken die een grotere vorm aangenomen hebben. Deze behandeling lijkt sterk op een laserbehandeling waarbij het pigment letterlijk wordt vernietigd en dus ook niet meer terug komt. Houdt er wel rekening mee dat deze behandelingen vaak redelijk duur zijn.

 

Skinlight creme kopen

Het kan best zijn dat deze methodes je wat afschrikken en je het eerst wat eenvoudiger en goedkoper wil gaan aanpakken. Dan is er gelukkige nog een andere methode om je moedervlek vervagen mogelijk te maken en dat is Skinlight. Een pigmentvlekkencrème die heel effectief en heel zuinig is. je brengt tot twee maal per dag deze crème aan op de moedervlek(ken) en laat dit even inwerken. Skinlight zal dan tot diep in je huid doordringen met zijn whitening technologie. Daardoor zal je huid langzaamaan gaan verbleken en zal je in een paar weken tijd geen spoortje meer zien van die vervelende vlekken!