Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Pvc-vloerbedekking

Pvc staat voor polyvinylchloride en is een kunststof materiaal die relatief goedkoop en makkelijk te bewerken is. Dit materiaal wordt gebruikt om bijvoorbeeld kozijn en, speelgoed en leidingbuizen te maken. Het kan ook worden gebruikt om pvc-vloeren te maken. Dit zijn volledig recyclebare vloeren. Deze vloeren worden gemaakt in stroken of tegel vorm. Er zijn verschillende soorten pvc-vloeren. In deze blog zullen we twee varianten bespreken: verlijmde pvc en klik pvc.

 

Verlijmde pvc

Verlijmde pvc wordt ook wel dry-back pvc of plak pvc genoemd. Deze komen voor in vol kern pvc tegels en stroken die tussen de 2 en 3 mm dik zijn. Dit heeft als voordeel dat de dikte van de vloer niet snel voor problemen zorgt. Dit soort pvc is heel flexibel en daarom is het van belang dat de ondergrond waar deze op gelijmd wordt perfect glad is. In het geval dat je een betonnen ondervloer in huis hebt, is er vaak een egaline laag nodig om de pvc-vloer te kunnen leggen. Bij een ander soort ondergrond kan het voorkomen dat er eerst een geschikte ondervloer gelegd moet worden om de pvc-vloer hieraan te lijmen. In dit geval spreken we van een ‘zwevende vloer’. Doordat pvc waterbestendig is, zijn dit soort vloeren geschikt voor vochtige kamers, bijvoorbeeld de badkamer. Daarnaast is pvc een goede warmtegeleider, dus kun je pvc-vloeren makkelijk combineren met vloerverwarming. Nog een ander voordeel van pvc-vloeren is dat ze geen plinten nodig hebben. Ook hebben ze een geluiddempende functie, waardoor voetstappen bijna niet te horen zijn! Een nadeel is dat de lijm achtenveertig uur nodig heeft om uit te harden. Ook zal het zelf egaliseren van de ondergrond en het lijmen van het PVC een lastig uit te voeren klus zijn. Wij raden je aan om een pvc-vloer te laten leggen door een vloerspecialist

 

Klik pvc

Klik pvc is ontworpen met een systeem aan de zijkanten waarmee de verschillende stroken of tegels aan elkaar geklikt kunnen worden tot één geheel. Dit soort pvc is minder flexibel. Dit geeft genoeg stabiliteit voor een stevige vloer zonder lijm en er blijf genoeg flexibiliteit over waardoor het geluid wordt gedempt. In tegenstelling tot verlijmde pvc, is klik pvc 4 tot 5 mm dik. Hoewel de ondergrond voor klik pvc ook vlak moet zijn, kan deze een oneffenheid van 2 mm nog goed hebben. Omdat klik PVC zwevend en zonder lijm wordt gelegd, kun je deze gemakkelijk verwijderen en bijvoorbeeld in een andere kamer leggen. Klik PVC is door de handige klusser eenvoudig zelf te leggen. 

 

https://www.beboparket.nl/