Wat is Loopbaanbegeleiding door Ucare?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de perfecte baan te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe utiliseer ik mijn capaciteiten optimaal. Een opbrengst op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en mevrouwen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen beleven zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende sfeer, de heldere opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u niet in Vlaanderen?
Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding.

Met de jobcheques verkrijgt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en lady´s die met vragen worstelen wat betreft hun carrière en personeel die in hun opzegtermijn en tijdsbestek van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw betrekking, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wilt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Indien u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het individueel inbreng automatisch terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Heb ik recht op jobcheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Mits u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

 Wat als ik mijn betrekking cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Werk test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij wisselingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw arbeid of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raad geleidt u bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Samengevat, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met jobcheques, een procesverloop geeft antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.