Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Creëer je eigen tropische paradijs met de Trachycarpus Fortunei

Van concept tot uitvoering: jouw droomtuin

Heb je altijd al gedroomd van een tropische tuin, maar denk je dat het onmogelijk is vanwege het Nederlandse klimaat? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met de juiste planten en een beetje creativiteit kun je een prachtige tropische tuin creëren die bestand is tegen ons wisselvallige weer. In dit artikel laten we je zien hoe je van concept tot uitvoering je eigen tropische paradijs kunt realiseren met de Trachycarpus Fortunei, een winterharde palmboom die perfect is voor ons klimaat.

Het concept: een tropische tuin in Nederland

Het idee van een tropische tuin in Nederland klinkt misschien onrealistisch, maar het is zeker mogelijk. Er zijn namelijk verschillende planten die goed gedijen in ons klimaat en toch een exotische uitstraling hebben. De Trachycarpus Fortunei, ook wel de Chinese waaierpalm genoemd, is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze palmboom is winterhard en kan temperaturen tot -18°C verdragen. Hierdoor is hij zeer geschikt voor Nederlandse tuinen.

Om je tropische tuin compleet te maken, kun je naast de Trachycarpus Fortunei ook kiezen voor andere exotische planten die goed bestand zijn tegen ons klimaat, zoals bamboe, bananenplanten en varens. Door deze planten te combineren, creëer je een weelderige, groene tuin met een tropische uitstraling.

De voorbereiding: het kiezen van de juiste locatie en planten

Voordat je begint met het aanleggen van je tropische tuin, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. De meeste tropische planten, waaronder de Trachycarpus Fortunei, hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Kies daarom een plek in je tuin die veel zonlicht krijgt, bij voorkeur op het zuiden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten welke planten geschikt zijn voor jouw tuin. Niet alle tropische planten zijn winterhard, dus het is belangrijk om te kiezen voor planten die bestand zijn tegen ons klimaat. Een goede plek om te beginnen is mypalmshop, waar je een breed scala aan winterharde palmbomen en andere exotische planten kunt vinden.

De uitvoering: het aanleggen van je tropische tuin

Nu je de juiste locatie en planten hebt gekozen, is het tijd om je tropische tuin aan te leggen. Begin met het planten van de Trachycarpus Fortunei en andere grote planten, zoals bamboe en bananenplanten. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte laat tussen de planten, zodat ze goed kunnen groeien en hun wortels zich kunnen verspreiden.

Vervolgens kun je kleinere planten, zoals varens en siergrassen, toevoegen om je tuin een volle, weelderige uitstraling te geven. Vergeet niet om ook wat kleur toe te voegen met bloeiende planten, zoals hibiscus en passiebloem.