Hollandwinkelt

Een bed is een meubelstuk om in te slapen. Het bed bestaat uit een ledikant met daarop een matras met beddengoed, zoals lakens en dekens of een dekbed, een overtrek en een hoofdkussen. Meestal staat een bed op een slaapkamer. Een bed kan ook als bank gebruikt worden dit heet een bedbank, dit is ideaal als je niet veel ruimte hebt voor bijvoorbeeld een logeerbed dan is deze optie super gemakkelijk je kan een bedbank namelijk gewoon in je woonkamer zetten met als hoofd functie een bank te zijn en heb je een logé dan zou je dan bank zo kunnen maken dat het een bed wordt.

Je hebt verschillende soorten bedden, er bestaan eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden, lits-jumeaux en twijfelaars. In een tweepersoonsbed slaapt men naast elkaar in bed. Een eenpersoonsbed heeft tegenwoordig een afmeting van 90cm bij 200cm. Tweepersoonsbedden hebben een breedte die past bij de persoonlijke behoeften van hen die er de lakens in delen. Een twijfelaar is een bed van 120 cm bij 200 cm en zit dus tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed in. Ook zijn er nog stapelbedden bij deze variant heb je twee bedden boven elkaar staan je komt op het bovenste bed door middel van een trappetje. Ook zijn er hoogslapers bij deze variant heb je onder het bed een (kinder)bureau staan.

In een beddenzaak kun je ook een elektrische deken gebruiken. Deze is er om het bed alvast voor te verwarmen zodat je niet in een koud bed hoeft te stappen. Vroeger deden ze dit met beddenpannen. Een beddenpan is een ouderwets gebruiksvoorwerp. In vroegere tijden werd deze gebruikt om in wintertijden het bed voor te verwarmen. Een beddenpan is een pan waar een lange steel aan zit bevestigd. De pan kon worden gevuld met hete stenen, kokendheet water of gloeiende kooltjes, dit laatste was niet zonder gevaar om onder lakens te schuiven.

In een beddenzaak kun je eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden kopen dit zijn toch wel de meest bekende bedden. Iedereen weet wat een bed is, eigenlijk slaapt iedereen in het algemeen wel op een bed. Een bed bestaat uit een deken om je warm te houden, een kussen om je hoofd te ondersteunen, een matras om je lichaam te ondersteunen en om comfortabel te liggen met matrashoes ter bescherming van het matras en een vering waar het matras op komt te liggen.

http://www.homanslapen.nl/beddenzaak-groningen/